Jag är intresserad, hur går jag tillväga?

Första steget är att du kontaktar mig via det enkla formuläret som du bland annat hittar på den här länken. Där berättar du lite kort om dig själv och vilken fotografering du är intresserad av. Då får jag ett mejl med din information som jag kommer att svara på så fort jag kan.


Vad händer sen?

Jag återkommer till dig med svar på dina frågor. Kanske har jag några följdfrågor som behöver kompletteras med svar på.

Därefter brukar jag boka in ett telefonmöte där vi i lugn och ro går igenom dina frågor och jag berättar lite mer om fotograferingen.


Inför fotograferingen

När det drar ihop sig till fotografering brukar jag skicka med en liten checklista på saker som är bra att tänka på för att bilderna ska bli så snygga som möjligt. Vi planerar allt in i minsta detalj.

I detta steg brukar jag även skicka med ett fotograferingsavtal som vi båda skriver under. Det är ett standardavtal som bland annat reglerar vem som har rättigheten att använda bilderna vi fotograferar och till vad. Utan avtal är det endast fotografen som äger bilderna. Därför är det så viktigt att du som modell har ett avtal med din fotograf.


Fotograferingen

På själva fotograferingsdagen brukar det mesta flyta på av sig självt. Vi börjar med att sätta oss ner och prata igenom vad du har för tankar och önskemål med bilderna och vad jag har för plan med själva fotograferingen.

En fotografering tar normalt sett mellan en till två timmar, inklusive upp- och nedpackning av fotoutrustningen.


Efter fotograferingen

Efter fotograferingen ska de bästa bilderna tas fram. Jag plåtar alltid i RAW-format för att kunna göra det bästa med materialet. Bildprocessen tar en stund, men ska det bli bra bilder så måste det få ta tid.


Därefter levereras bilderna till dig.

Bilderna levereras digitalt via Dropboxlänk, eller via ett USB-minne om du så önskar. Det finns även möjlighet att få ett snyggt och lyxigt album med utvalda bilder.


Tar du endast uppdrag inom Mälardalen?

Nej, jag tar gärna uppdrag i hela Sverige. Jag är beredd att resa långt för att fotografera snygga bilder.

Kontakta mig för att diskutera dina behov och jag kommer att göra mitt bästa för att tillgodose dem.


Kontakta mig för att boka en fotografering eller för mer information.

Med vänlig hälsning

Fredrik Stävegård – fujifredrik_pro