Fotokurs Grund

Fotografera med digital systemkamera – Grund

Bli en bättre fotograf på vår hemtrevliga kurs! Lär dig i lugn och ro att förbättra ditt fotograferande och skapa snyggare bilder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

Innehåll

Vi har en väl genomarbetad kursplan och vid första träffen går vi igenom vad du som deltagare har för förväntningar. Kursledaren skriver ner dessa punkter och tar i möjligaste mån hänsyn till dessa under kommande träffar.
Vi går igenom kamerans grundläggande funktioner, menyer och knappar. Du kommer att lära dig vad ISO, slutartid, bländare och en mängd andra funktioner är till för och hur de samverkar. Vi undersöker hur du kan påverka bildresultatet genom de olika inställningarna och hur du kan styra tekniken som fotograf för att skapa så snygga bilder som möjligt. Du får lära dig hur du kan påverka bildkomposition med val av inställningar och hur du använder dig av det befintliga ljuset på ett bra sätt.

Upplägg

Vi jobbar i grupp och utbyter idéer och diskuterar våra bilder. Kursen är teoretisk med praktiska övningar som hemuppgifter som du sedan tar med och får feedback på av gruppen. Vi använder oss av Facebookgrupper där vi delar med oss av våra bilder samt lämnar positiv utvecklande kritik till varandra.

Undervisningen utgår från en digital systemkamera. Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig en hel del av kursen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Fredrik Stävegård är både fotograf och webbdesiger. Han har tidigare drivit Fuji Fotocenter i Eskilstuna i 6 år. Fredrik har ett brinnande intresse för foto inom ett brett spektra och använder sedan drygt 15 år tillbaks Photoshop dagligen.

Kursmaterial

Du får tillgång till vårt kursmaterial både digitalt och i pappersform på kursen.

Bra att veta

  • Ta med din systemkamera och objektiv till första sammankomsten.
  • Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.
  • Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare.

Pris

Deltagaravgift: 1 100 kr
Deltagaravgiften ska vara betald senast vid första sammankomsten.

Kursmaterial ingår i priset.

Utforskar vår underbara värld objektivt. Piffar till den lite lätt med PS.

%d bloggare gillar detta: