Fotokurs Fortsättning

Fotografera med digital systemkamera – Fortsättning

Vi tar fotograferandet ett steg vidare med vår hemtrevliga kurs och fördjupar oss i bland annat makro- och porträttfotografering. Vi lär oss hur vi med hjälp av teknik och komposition kan lyfta fram motivet.

Innehåll

Vi har en väl genomarbetad kursplan och vid första träffen går vi igenom vad du som deltagare har för förväntningar. Kursledaren skriver ner dessa punkter och tar i möjligaste mån hänsyn till dessa under kommande träffar.
Denna kurs vänder sig till dig som vill ta bättre bilder på ett effektivare sätt och utnyttja kamerans alla möjligheter. Vi kommer att kort repetera alla grunderna för att sedan fördjupa oss i olika fotografiska tekniker och tänkande.

Upplägg

I den här fortsättningskursen dyker vi på djupet i det vi lärde oss i grundkursen, samt lägger på några funktioner till.
Vi jobbar i grupp och utbyter idéer och diskuterar våra bilder. Kursen är teoretisk med praktiska övningar som hemuppgifter som du sedan tar med och får feedback på av gruppen. Vi använder oss av Facebookgrupper där vi delar med oss av våra bilder samt lämnar positiv utvecklande kritik till varandra.

Undervisningen utgår från en digital systemkamera. Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig en hel del av kursen.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som har lite erfarenhet av att använda din systemkamera och vet hur den fungerar. Det är en stor fördel om du gått vår grundkurs i fotografering innan denna kurs.

Kursledare

Fredrik Stävegård är både fotograf och webbdesiger. Han har tidigare drivit Fuji Fotocenter i Eskilstuna i 6 år. Fredrik har ett brinnande intresse för foto inom ett brett spektra och använder sedan drygt 15 år tillbaks Photoshop dagligen. Du hittar honom bland annat på Facebook & Instagram under användarnamnet @fujifredrik

Kursmaterial

Du får tillgång till vårt kursmaterial både digitalt och i pappersform på kursen.

Bra att veta

  • Ta med din systemkamera och objektiv till första sammankomsten.
  • Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.
  • Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare.

Pris

Deltagaravgift: 1 100 kr
Deltagaravgiften ska vara betald senast vid första sammankomsten.

Kursmaterial ingår i priset.

Utforskar vår underbara värld objektivt. Piffar till den lite lätt med PS.

%d bloggare gillar detta: